Rechtszaak van nabestaanden over vergunning monstertruckdrama Haaksbergen begonnen

Heeft de gemeente Haaksbergen de vergunning voor het stunt met de monstertruck wel of niet terecht verleend? De rechtbank in Almelo buigt zich vanmiddag over die zaak.

Op 28 september vorig jaar reed een monstertruck tijdens een show in Haaksbergen het publiek in. Daarbij vielen drie doden en tientallen gewonden. De slachtoffers hebben bezwaar gemaakt tegen het verlenen van de vergunning voor de stuntshow. Volgens de slachtoffers heeft de gemeente de risico's destijds niet goed ingeschat.

Bezwarencommissie en Onderzoeksraad

In februari bepaalde de bezwarencommissie van de gemeente Haaksbergen dat de vergunning niet verleend had mogen worden. Oud-burgemeester Gerritsen van Haaksbergen legde zich niet bij die uitspraak neer en handhaafde de vergunning. Hij vond dat de veiligheidsvoorschriften in de vergunning wel voldoende waren. In mei veegde ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid de vloer aan met de vergunning van de gemeente Haaksbergen. De vergunning werd door de Onderzoeksraad in allerlei opzichten 'gebrekkig' genoemd. Vandaag bespreekt de bestuursrechter in Almelo de vergunningverlening.

Bekijk het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren