NK Wegracen bij Wijthmenerplas Zwolle kan doorgaan, rechter wijst bezwaren af

Het NK Wegracen bij de Wijthmenerplas bij Zwolle kan dit weekend doorgaan. Omwonenden tekenden bezwaar aan maar kregen geen gelijk van de rechter.Â

Discussiepunt was of het evenement nu wel of niet als 'groot evenement' aangemerkt moet worden. Dat is van belang omdat is afgesproken dat er jaarlijks maximaal drie grote evenementen zijn bij de recreatieplas. En volgens de bezwaarmakers zou dit het vierde grote evenement zijn.

Op basis van het aantal verwachtte bezoekers, schaalde de gemeente het evenement in onder de categorie 'overig'. Maar omwonenden menen dat het wel degelijk om een groot evenement gaat, omdat er wordt geracet met 500cc brommers die veel herrie zouden veroorzaken. 

Tijdens de zitting eerder deze week werd er dieper ingegaan op de te verwachten geluidsoverlast. De rechter oordeelt nu op basis van die informatie dat de gemeente het NK terecht onder de categorie 'overig' indeelde en dat de te verwachten geluidsoverlast binnen de normen valt. Het evenement kan dus gewoon doorgaan. 

Meer over dit onderwerp:
NK Zwolle Wijthmenerplas IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren