Weekend van de waarheid voor 29 'Win je Winkel'-kandidaten in Hengelo

Ze kregen slechts twee minuten de tijd om hun winkelconcept te presenteren. Binnen deze tijd moesten de kandidaten van de 'Win-je-Winkel'-wedstrijd in Hengelo de acht-koppige jury zien te overtuigen.

De jury en bezoekers van de Hengelose binnenstad krijgen dit weekend de kans om hun stem uit brengen op hun favoriete winkelconcept. De winnaars mogen een halfjaar zonder huur te betalen een winkel betrekken in de binnenstad van Hengelo. In het voormalige Oostvogel-pand in Hengelo presenteren de kandidaten zich aan de hand van voorbeelden en presentaties aan het winkelend publiek.

Divers aanbod van winkelconcepten

De juryleden voor de 'pitch' bestaan uit onder andere succesvolle ondernemers, bankiers en een wethouder. Ze beoordelen de plannen op basis van verschillende criteria zoals creativiteit, haalbaarheid, toegevoegde waarde, toekomstvisie en financiële haalbaarheid. De kandidaten moeten in staat zijn na een halfjaar gratis huur zelfstandig verder te gaan.

De presentaties zijn zeer divers. En bij de één ging het beter dan bij de ander. Het is dan ook niet makkelijk om in twee minuten je overtuiging en enthousiasme over te brengen op de streng kijkende jury. Een greep uit de winkelconcepten zijn bijvoorbeeld een kindercrèche voor winkelend publiek, een oosterse vliegershop, een baby- en beddenwinkel, een tweedehands decoratiewinkel en een fietsenwinkel.

Winnaars krijgen professionele begeleiding

Midden oktober wordt bekend welke kandidaten hun winkel echt mogen beginnen in een pand in de Hengelose binnenstad. Ze krijgen dan professionele begeleiding en ze krijgen onder meer een kassa met een betaalsysteem, een webshop, administratie en winkelinrichting. 

Meer over dit onderwerp:
win je winkel Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren