Raalte reageert opgelucht op voorstel aanpak kruispunt Bos

De gemeente Raalte heeft met instemming gereageerd op het voorstel van Gedeputeerde Staten van Overijssel om het kruispunt Bos te voorzien van een viaduct en een half klaverblad.

Een ongelijkvloerse kruising van de provinciale wegen N348 en N35 moet voor een betere doorstroming van het verkeer op beide wegen zorgen. Tegelijkertijd is de veiligheid van het verkeer beter gediend met een kruispunt waar beide wegen over elkaar heen worden gelegd. Het kruispunt wordt al jaren beveiligd met verkeerslichten die tot grote vertragingen op beide wegen leiden.

Wethouder Wagemans van de gemeente Raalte is opgelucht dat het voorstel voor een aanpak van kruispunt Bos woensdag eindelijk zal worden besproken. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat de Statenleden het belang zien van een miljoeneninvestering in de kruising van de N35 en de N348 bij Raalte en dat de provincie nu snel zal door pakken. 

"Ik ben blij dat we nu op korte termijn iets gaan doen aan een bizarre verkeerssituatie die in Raalte al jaren leidt tot dagelijkse files, verkeersopstoppingen, sluipverkeer en kop-staart botsingen", aldus Wagemans.

Meer over dit onderwerp:
kruispunt Bos Raalte aanpak N35 N348 Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren