Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Politie-pup Battje
Foto: Stefan Schipper fullscreen

Politie-pup Battje vastgelegd door top-fotograaf Stefan Schipper

Geplaatst 26 feb 2016 - 15:52
Gewijzigd 16 mrt 2016 - 17:02

Hij fotografeerde the Golden Earing, Zlatan Ibrahimovic, Metallica en Normaal maar deze week had fotograaf Stefan Schipper een primeur. Hij mocht de inmiddels beroemde politie-pup Battje van de politie Almelo vastleggen op de gevoelige plaat. 

Pup Battje werd deze week beroemd nadat zijn baas Martin Kuyper uit Vriezenveen hem had meegenomen naar zijn werk bij de politie Almelo. Foto's van de pup werden op Facebook gezet en dat werd massaal gedeeld en ook landelijke media hadden aandacht voor Battje. 

'Ik vind hem geweldig'

Battje woont bij Martin Kuyper, die de hond opleidt tot politiehond. Hij is flink verrast door alle aandacht voor zijn pup. "Dat had ik niet verwacht, maar het is wel heel leuk. Vooral omdat niemand de hond wilde hebben, hij is zwart, bruin met een witte vlek op de borst. Niemand wilde hem hebben, maar ik vind hem geweldig."

Toen Kuyper deze week op bezoek ging bij fotograaf Stefan Schipper kwam Battje ook ter sprake. "Ik wist helemaal niet dat het zijn hond was", vertelt Schipper. "Tijdens het gesprek vroeg ik hem waar de hond nu was. Battje bleek in de bus te zitten."

'Eerste beroemde politiehond'

Schipper vroeg Kuyper om Battje op te halen en maakte de foto's van de inmiddels beroemde pup. "Ik heb al heel wat primeurs met bekende mensen gehad, maar dit is mijn eerste beroemde politiehond", lacht Schipper. 

De nieuwe foto's van Battje werden door de politie Almelo ook op Facebook geplaatst. Dat bericht is inmiddels 1.200 keer geliked. 

Zlatan Ibrahimovic, Metallica, Desmond Tutu, Slash, the Golden Earring... Al deze groten der aarde werden ooit al...

Geplaatst door Politie Almelo op donderdag 25 februari 2016