Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Politiehond in opleiding Battje uit Vriezenveen
Foto: RTV Oost fullscreen

Pup Battje uit Vriezenveen in een week tijd beroemd

Geplaatst 28 feb 2016 - 15:37
Gewijzigd 28 feb 2016 - 16:28

Hij kon zelfs naar het tv-programma Jinek, maar had de pech dat zijn baasje moest werken. Desondanks had pup Battje uit Vriezenveen over belangstelling niet te klagen.

Battje is een politiehond in opleiding. Zijn trainer, Martin Kuyper uit Vriezenveen, had hem vorig weekend meegenomen naar een nachtdienst. Foto's van een slapende Battje tijdens zijn 'snuffelstage' werden door een collega op Facebook gezet. Die beelden werden massaal gedeeld. 

Ook de media ontdekten Battje. In landelijke en regionale kranten waren de foto's van Battje terug te zien. Kuyper vindt alle aandacht wel leuk. "Maar het belangrijkste is dat hij een goede politiehond wordt. Daar ziet het wel naar uit, want hij vertoont nu al de goede trekjes."

De opleiding tot politiehond duurt tweeënhalf jaar. Kuyper heeft Battje een week geleden als laatste hond uit een nest opgehaald. Kuyper was verbaasd dat andere gegadigden hem niet hadden gekozen. "Waarschijnlijk was ie niet stoer genoeg omdat hij een witte vlek heeft, maar ik vond hem gelijk geweldig."