Vijftig pokerliefhebbers in Hardenberg strijden om een plek in de finale bij het NK Poker

In Hardenberg deden zo'n vijftig liefhebbers van poker vanavond een gooi naar de titel 'Pokerkampioen van Nederland 2016'. In café Den Herdenbergher was een van de voorrondes van het tweede seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Speciaal voor deze avond is Den Herdenbergher omgetoverd tot een 'poker room' met professionele pokertafels, chips en kaarten. Maar er is een verschil met andere pokerkampioenschappen: hier wordt gespeeld om de eer, niet om geld.

"De deelnemers die hier meedoen, spelen voor hun plezier en de gezelligheid. Ze willen niet het risico lopen om duizenden euro's te verliezen", zegt Evert-Jan van IJzendoorn van de organisatie.

Naar de finale

Natasja Geurts was uiteindelijk de sterkste speler tijdens deze voorronde. Zij mag een jaar lang de titel 'Pokerkampioen van de gemeente Hardenberg' dragen en heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke finale in Ermelo. Daarnaast gaat de beste vijf procent door naar de semifinale.

Verspreid over heel Nederland worden er ongeveer 130 voorrondes gespeeld waar spelers zich kunnen plaatsen voor de grote landelijke finale in juni. In totaal zijn er zo'n 10 voorrondes in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
NK Hardenberg Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren