Oplopende temperaturen lokken toeristen in meivakantie naar campings regio

Oplopende temperaturen lokken deze week de nodige toeristen naar Overijssel.

Op verschillende campings stromen de stacaravans en tenten vol. Eén van de campings ligt in Markelo bij zalencentrum de Poppe. Volgens eigenaar Aanstoot is de bezetting vanaf woensdag als het Hemelvaart-weekeinde begint, honderd procent. De camping neemt dit seizoen zogeheten luxe-tenten in gebruik. Bij camping de Beerze Bulten in Beerzerveld zijn deze vakantieonderkomens al enige tijd populair. Ook hier stromen de toeristen in de mei-vakantie binnen. 

Verschillende buitenbaden doen goede zaken

De verschillende buitenbaden zoals in Delden, Markelo, Zwolle en Ommen doen goede zaken. Met straalblauwe luchten zijn veel scholieren die vakantie hebben, vrijwel dagelijks te vinden in één van de baden. Ook komen toeristen die op campings staan naar de baden toe of heeft een camping zelf een zwembad. Bij camping de Poppe in Markelo is zelfs een grote recreatievijver aanwezig. 

Ook drukte bij tuincentra en ijssalons

De drukte neemt ook toe in de diverse tuincentra. Overijsselaars gaan massaal op zoek naar nieuwe planten voor in de tuin en proberen het gazon op te knappen. De tuintafels komen weer te voorschijn en her en der worden terrassen schoongespoten met een hoge drukreiniger om de groene aanslag te verwijderen. 

Ijssalons zoals Van der Poel in Hengelo doet ook goede zaken. Voor de ijsmeester is het een zegen nadat tot nu toe het voorjaar koud en nat verliep. "Dat was wel te merken in de omzet". Aan het einde van de week loopt het kwik op tot boven de twintig graden:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
mooi weer buitenbaden cultuur Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren