Rechtszaak moord Mustafa Kanat Enschede onderbroken; verdachte door misverstand niet aanwezig

De rechtszaak rond de moord op de 25-jarige Mustafa Kanat uit Enschede is vanmorgen onderbroken, omdat een van de verdachten door een misverstand niet naar de rechtbank gebracht was. De verdachte, de 25-jarige Mike M. uit het Belgische Hemiksem, wil wel bij zijn strafzaak aanwezig zijn. De zaak gaat vandaag om 14.00 uur verder.

Mike M. zit in voorarrest in het penitentiair psychiatrisch centrum Vught. Dat is een een gevangenis voor gedetineerden met psychiatrische aandoeningen, verslaving of een verstandelijke beperking. Mike M. zou onder de laatste categorie vallen, liet zijn advocaat Teusink gisteren doorschemeren.

Beschuldigende vinger

De Belg is de enige van de drie verdachten in de moordzaak die verklaringen aflegde en met een beschuldigende vinger wijst in de richting van de andere verdachten.

Mustafa Kanat werd op 27 september 2014 met messteken om het leven gebracht in het portiek van zijn flat aan de Fazantstraat in Enschede. Twee Belgen, Mike M. en Glen Q. zouden de daders zijn die handelden in opdracht van de ex-vriendin van het slachtoffer, Ellen G.. De zeggenschap over de gemeenschappelijke dochter van Mustafa en Ellen zou de reden van de moord zijn.

De rechtszaak gaat vanmiddag verder met de slachtofferverklaringen van de nabestaanden. Zij waren pijnlijk verrast door het uitstel, omdat ze erg opzagen tegen het moment dat ze voor het eerst in de openbaarheid iets mogen zeggen over de gevolgen van de moord. Voor de behandeling van de rechtszaak is de hele week uitgetrokken, maar zal door het uitstel doorlopen tot na het weekend.

Meer over dit onderwerp:
Mustafa Kanat Rechtbank Almelo Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren