Verkeersveiligheid rond attractiepark Slagharen verbeterd na enkele aanpassingen

De verkeersveiligheid rond attractie- en vakantiepark Slagharen is aanzienlijk verbeterd. Wethouder Janssen van Hardenberg en directeur Dekkers van het attractiepark knipten daarvoor symbolisch een touw over de Knappersveldweg door.

Vooral ter hoogte van de ingang van het vakantiepark ontstonden vaak problemen. Vakantieverkeer zorgde voor opstoppingen, waardoor het doorgaande verkeer tussen de omliggende dorpen en Slagharen niet vloeiend door kon rijden.

Recht de weg over

Op de Knappersveldweg is nu een afslag gerealiseerd, waardoor het vakantieverkeer via een parkeerplaats recht de weg over kan steken om bij het vakantiepark te komen. Voorheen was het zo, dat de vakantiegangers linksaf het park in moesten, waardoor stremmingen op de doorgaande weg aan de orde van de dag waren.

Volgens Ronald van der Schouw van Plaatselijk Belang Slagharen is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. "Het is gelukkig nooit echt fout gegaan, maar dat scheelde soms niet veel. Er werd vaak erg hard gereden op deze weg en dan was het gevaarlijk als kinderen moesten oversteken. Het was ook lastig bij het van en naar school brengen van van de kinderen. Dat is nu verleden tijd."

Reageren