Bouwterrein bypass Kampen in trek bij bezoekers Dag van de Bouw

De openstelling van het terrein bij Kampen voor het project Ruimte voor de Rivier, in de volksmond de bypass, heeft vandaag honderden belangstellenden getrokken.

Het terrein waar de hoogwatergeul tussen de IJssel bij Kampen en de Randmeren moet komen, was opengesteld in het kader van de Dag van de Bouw. Door het hele land zijn bouwplaatsen open voor publiek.

Het project bij Kampen bleek extra aantrekkelijk. Er kon met bussen een excursie door het gebied worden gemaakt en er waren hoge uitkijktorens geplaatst. Vanaf de metershoge torens zijn alle veranderingen in het landschap goed te zien.  

Veel plek voor jongeren in de bouw

Brancheorganisatie Bouwend Nederland organiseert de Dag van de Bouw dit jaar voor de elfde keer. En dit jaar is de open dag zeker hard nodig. De branche staat voor grote uitdagingen. Er moeten de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd worden en veel grote infrastructurele projecten worden uitgevoerd, zoals de vervanging van duizenden bruggen en viaducten.

De bouwbranche heeft daarvoor weer veel nieuw personeel nodig. Een uitdaging, juist omdat tijdens de crisisjaren veel personeel is weggestuurd. Vakmensen die nu weer hard nodig zijn. De Dag van de Bouw moet vooral jongeren enthousiast maken voor een baan in die sector.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Dag van de Bouw Ruimte voor de Rivier Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren