Tunnel in de N348 bij Raalte stukje dichterbij

De wens van de provincie Overijssel en de gemeente Raalte om met een tunnel in de N348 de verkeersveiligheid op de kruising met de Oude Twentseweg te verbeteren, maakt een grote kans om verzilverd te worden. De Raad van State ging vandaag akkoord met het bestemmingsplan. Â

Gemeente Raalte heeft voor de aanleg van de tunnel een vrij ruim gebied gereserveerd rondom de kruising van de N348 met de Oude Twentseweg. Pas in een later stadium wordt beslist waar de tunnel precies komt te liggen en hoe het werk wordt uitgevoerd.

Enkele agrariërs in die omgeving vinden dat er teveel ruimte is gereserveerd voor de toekomstige tunnel en vrezen het verlies van onnodig veel landbouwgrond. Daarnaast lijkt door het gebrek aan overheidsgeld de aanleg van de tunnel nog lang niet zeker. 

Volgens de regels van het bestemmingsplan moet de tunnel er binnen 10 jaar liggen. De Raad van State vindt het aannemelijk genoeg dat de tunnel binnen het tijdsbestek van deze periode kan worden gerealiseerd.

Verder stelt de Raad dat agrariërs relatief weinig landbouwgrond verliezen als gevolg van de aanleg van de tunnel. Ze kunnen daarvoor nog altijd een schadeclaim neerleggen bij de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
tunnel Raalte Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren