Toekomstige drone piloten van ROC van Twente experimenteren bij Space53

Als eerste van Nederland is ROC van Twente een drone-opleiding aan het ontwikkelen voor MBO studenten. Samen met Space53 organiseerden ze vandaag een Drone Experience voor 300 studenten.

De opleiding voor bijvoorbeeld drone-piloot wordt volgend schooljaar aangeboden als keuzevak. Er zijn twee richtingen mogelijk. Eén voor dronetechnologie en één voor dronegebruik.

Miljardenindustrie

De komende jaren ontstaat er in snel tempo een miljardenindustrie in het dronegebruik. Dat is althans de verwachting van Space53, een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en de publieke sector op het gebied van drone ontwikkeling.

"Wij willen studenten opleiden voor beroepen van de toekomst. En er ontstaat behoefte aan nieuw opgeleide drone-specialisten, zowel piloten als technici", zegt Laurens van Lier van ROC Twente.

Zelf vliegen

Vandaag konden 300 studenten kennis maken met drones. Ze konden er zelf mee vliegen, een drone-race bekijken en theorielessen volgen over onder andere regelgeving.

Toepassingen van drones, waar de leerlingen voor opgeleid worden is bijvoorbeeld het inspecteren van bouwwerken, het in kaart brengen van publieksstromen, het maken van foto- en video opnamen of het besproeien van gewassen in de agrarische sector.

3 uur per week

Leerlingen die volgend schooljaar één van de twee nieuwe keuzevakken kiezen, krijgen per week drie uur les in het besturen van drones of in dronetechnologie. Zoals het onderhouden en testen van drones.

Meer over dit onderwerp:
ROC van Twente drone Space53 Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren