Eerste NK crossloop voor bestuurders wordt gehouden in Raalte

Raalte wordt het decor van de eerste editie van het NK crossloop voor bestuurders. 2500 bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen zijn uitgenodigd om op de 5 of 10 kilometer de krachten te meten.Â

Het hardloopevenement vindt op 12 februari plaats bij Omni Mobilae in Raalte. De wedstrijd wordt aansluitend aan de crossloop van het Sallands Cross Circuit gehouden. Het parcours is voor 85% onverhard.

Hobby

Burgemeester Martijn Dadema en gedeputeerde Eddy van Hijum staan aan de wieg van het evenement. "Het is een hobby die veel bestuurders uitoefenen", vertelt Dadema. "Eddy van Hijum en ik lopen hard. We komen elkaar vaak tegen in het Sallands Cross Circuit."

"Het crosscircuit bestaat vijftien jaar en dit is een mooie manier om aandacht te vragen voor het circuit en voor Salland", zegt Dadema. 

Samenwerken
"Het is een noviteit en soms moet je wat nieuwe dingen doen. En met zijn allen hardlopen als bestuurders is een hele goede manier om samen te werken."

"Er is al een NK wielrennen voor burgemeesters en daar werd ik door geïnspireerd. Ik had het er al met Eddy van Hijum over en toen het crosscircuit bij ons kwam brainstormen over vijftien jaar Sallands Cross Circuit is het idee geboren", aldus de burgemeester. 

Enthousiast
Gedeputeerde Van Hijum loopt warm voor het nieuwe NK. "Ik ben echt heel enthousiast over dit initiatief en ik hoop dat er veel bestuurders naar Salland komen om met elkaar in beweging te komen. Op een leuke en ontspannen manier."

"Salland is een prachtige regio voor buitensport. We proberen in Overijssel onze regio's voor recreatie en toerisme te vermarkten. We hopen dat niet alleen bestuurders, maar ook veel meer andere mensen Salland straks weten te vinden."

Meer over dit onderwerp:
NK crossloop Raalte Salland Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren