Drone Festival in Enschede trekt veel bekijks

Met 120 km per uur vliegen de drones vandaag over de Oude Markt. Het eerste drone festival in Enschede trekt veel publiek.

Behalve een demonstratie van droneraces is er in de Grote Kerk een informatiemarkt over drones. Hier kan de liefhebber van onbemande vliegtuigjes en techniek daarachter zijn hart ophalen.

Drone City

Het niet toevallig dat Enschede een drone festival organiseert. De stad profileert zich als Drone City en hoopt hèt ontwikkelingscentrum van onbemande vliegtuigjes te worden.

De drone races zijn deze middag en avond de grote publiekstrekker. Met veel showlicht en gezoem van drones vliegen de piloten hun rondjes over het circuit in een open tent op de Oude Markt.

Crash

Het parcours is omheind met een groot net. Want niet zelden crasht er een drone, of mist het een bocht. De kleine felgekleurde 'robots' worden bestuurd door piloten die met een speciale bril en controller aan de kant zitten.

Voor het publiek is de race soms moeilijk te volgen. De vliegtuigjes gaan razendsnel over het verlichte parcours. De drone racers hebben hier gelukkig wat op gevonden. Via cameraatjes op de drones kan het publiek op grote schermen meekijken op de rug van de drone.

Max Verstappen

De nog jonge sport wordt vooral door mannen en jongens aandachtig gevolgd. De vergelijking met de Formule 1 is snel gemaakt. Spectaculaire snelheden, veel inhaalmanoeuvres en crashes. Geen wonder dat ook Max Verstappen aan het droneracen is geslagen.

Meer over dit onderwerp:
drone Space53 Max Verstappen Enschede cultuur Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren