Varen in het Reevediep bij Kampen: dat is nu nog niet de bedoeling

De aannemer van het project rondom het nieuwe Reevediep bij Kampen vindt aandacht voor het grote bouwproject leuk, maar zonder toestemming het terrein betreden is voor Isala Delta een brug te ver.

Op Oudejaarsdag hebben leden van Kanovereniging Skonenvaarder een vaartocht gemaakt over het nieuwe Reevediep. En daar is de aannemer niet blij mee: "Het is begrijpelijk dat mensen nieuwsgierig zijn naar dit nieuwe stukje Kampen, maar het is erg gevaarlijk om een bouwterrein zonder kennis en toezicht te bezoeken!"

"Vooral drijfzand is verraderlijk. Het lijkt alsof u hier gewoon kunt lopen, maar na betreding komt u vast te zitten en kunt u niet meer voor- of achteruit", laat Isala Delta weten. 

De aannemer zegt contact te hebben gehad met de kanovereniging en afspraken te hebben gemaakt. Ook worden er bij de IJssel en het Drontermeer borden geplaatst. Hiermee wil Isala Delta nog duidelijker maken dat onbevoegd het bouwterrein betreden gevaarlijk is.

Het Reevediep in drie zinnen

Het Reevediep, ook wel 'de bypass' genoemd, is een project van Ruimte voor de Rivier en is een hoogwatergeul. Bedoeling is dat er een verbinding komt tussen de IJssel en het Drontermeer. Het project moet in 2022 afgerond zijn. 

Deel dit artikel:

Reageren