Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Op de weide links achter het pontje komen 300 gratis parkeerplaatsen
Foto: RTV OOST / Bart Kieft fullscreen
Voorstel voor parkeren
Foto: gemeente Deventer fullscreen
De media wordt geladen ...

Betere parkeervoorzieningen op Deventer Worp; 300 gratis parkeerplekken op Melksterweide

Geplaatst 03 feb 2017 - 11:50
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Parkeren op de Deventer Worp en dan met het pontje naar de binnenstad. Het is een populaire route voor Deventer binnenstadbezoekers.

Maar het leidt ook tot ongewenste situaties. Parkeren in bermen op de toegangswegen naar het pontje, bijvoorbeeld. Wethouder Liesbeth Grijsen: "Met de aanleg van 300 gratis verharde parkeerplekken op de Melksterweide wordt de parkeersituatie een stuk beter."

Groene karakter

De Melkstersweide ligt in een gebied met landschappelijke, ecologische en historische kwaliteiten. Op drukke momenten wordt daar nu al geparkeerd, maar daar is het gebied niet op ingericht. Grijsen: "Het grootste deel van de Melksterweide blijft begraasd grasland. Aanvullende streekeigen beplanting draagt bij aan een goede inpassing van het parkeerterrein in het groene karakter van dit gebied."

In het voorstel wordt een deel van de Bolwerksweg afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat hier een veiliger situatie ontstaat voor fietsers en voetgangers. Ook parkeren in de bermen wordt tegengegaan.

Betaald parkeren
Om het aanzicht van de karakteristieke bomenlaan bij het Worpplantsoen  te verfraaien en de leefomstandigheden van de lindebomen te verbeteren, wil het college de parkeerdruk in de laan verminderen. Het stelt daarom voor een laag parkeertarief voor de ruim 100 parkeerplaatsen langs de laan in te voeren. 

Voorstel voor parkeren - fotograaf: gemeente Deventer
Fotograaf: gemeente Deventer
Voorstel voor parkeren