Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Kantoor Nationale Reisopera verhuist naar Wilminktheater
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen
De media wordt geladen ...

Nederlandse Reisopera verhuist naar Wilminktheater en Performance Factory

Geplaatst 06 mrt 2017 - 07:27
Gewijzigd 06 mrt 2017 - 17:05

De Nederlandse Reisopera pakt de koffers om na een halve eeuw de vaste stek aan de Perikweg in Enschede te verruilen voor twee locaties in de binnenstad van Enschede. Het Wilminktheater en de Performance Factory worden de nieuwe onderkomens. Met de 'move' verbindt de Reisopera zich zeker nog eens vijftien jaar aan Enschede.

Komende zomer gaan de kantoren van de Reisopera over naar het Wilminktheater. Een logische plek, want de reisopera maakt al sinds 2008 deel uit van het Muziekkwartier. 

Kantoor houdend in het Wilminktheater denkt de Reisopera nog beter dan voorheen te kunnen samenwerken met onder meer Het Orkest van het Oosten, ArtEZ Conservatorium en het Muziekcentrum Enschede.

Als de dozen voor de kantoren komende zomer zijn uitgepakt, kunnen ze volgend jaar goed hergebruikt worden voor deel twee van de verhuizing van de Nationale Reisopera.

De ateliers vertrekken dan vanuit de voormalige BATO-fabriek aan de Perikweg naar de voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothof, de Performance Factory.

Er is al jarenlang nagedacht en gezocht naar een nieuw onderkomen voor de Reisopera. De voormalige fabriek aan de Perikweg is verouderd en voldoet niet meer voor het culturele gezelschap. Het gebouw is verkocht aan een projectontwikkelaar.

De gemeente Enschede en de provincie Overijssel betalen mee aan de verhuizing van de Nationale Reisopera in Enschede.