Gastvrij Overijssel wordt hét platform voor vrije tijd in Overijssel

De netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel wordt hét platform in de provincie voor alle informatie over vrije tijd in Overijssel. Dat is vanmiddag in Dalfsen bekendgemaakt tijdens het Toerisme- en Vrijetijdscongres Overijssel, georganiseerd door Gastvrij Overijssel en de provincie Overijssel.

Het uitgaansplatform OverUIT gaat alles wat Overijssel te bieden heeft op het gebied van vrije tijd bundelen op één plek. Gastvrij Overijssel koppelt alle informatie en biedt de relevante inhoud als service aan Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche, inwoners, recreanten en toeristen.

Martin Maassen, vanuit RECRON als voorzitter verbonden aan de netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel, lanceerde het initiatief als afsluiting van het congres. "Gastvrij Overijssel legt met het platform de rails voor een unieke samenwerking zodat Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche de trein kunnen laten rijden. Samenwerken wordt voor ondernemers een stuk makkelijker als er één plek is waar alle toeristische en vrijetijdsinformatie samenkomt. En juist het samenwerken willen we stimuleren om gasten en inwoners maximaal te bedienen met dagjes uit, evenementen, muziek, theater, musea, arrangementen en mooie routes om te wandelen, fietsen en varen."

 

Samenwerking met RTV Oost

Gastvrij Overijssel gaat per april 2017 het platform beheren in afstemming met RTV Oost. RTV Oost blijft mediapartner. De regionale omroep heeft via radio, tv en web en app een groot bereik. Bovendien is RTV Oost vanuit de publieke functie betrokken bij de verslaglegging van sportieve en culturele evenementen. Meer doen met mooie beelden en meer doen met alles wat we in Overijssel organiseren ligt voor de hand. 

 

Ondernemer Marcel Vlek van Landgoed de Holtweijde in Lattrop gebruikt OverUIT al langer voor zijn gasten. Hij is groot voorstander van een app die op basis van een locatie laat zien wat er in de directe omgeving is te doen. Als we samenwerken kunnen we een heel complete ervaring bieden. Dat is dan weer goed voor de gasten", zegt Vlek.

 

 

Gastvrij Overijssel

Gastvrij Overijssel is een netwerkorganisatie die bestaat uit Koninklijke Horeca Nederland, HISWA, RECRON, ANWB, MarketingOost, VNO-NCW Midden, MKB-Midden, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Saxion en Hogeschool Windesheim.

De netwerkorganisatie werkt nauw samen met de provincie Overijssel, de 25 gemeenten en organisaties uit Sport, Zorg, Cultuur en Natuur.

Het doel van deze samenwerking in de vrijetijdssector is een gevarieerd en aantrekkelijk vrijetijdsaanbod dat leidt tot meer bezoekers, die langer verblijven en meer besteden. De werkgelegenheid groeit daardoor.

 

Meer over dit onderwerp:
recreatie OverUIT Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren