Gemeente overweegt actie om overlast drugsverslaafden Enschede aan te pakken

De gemeente Enschede overweegt om op plekken in de wijk Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp actie te ondernemen om de overlast aan te pakken van drugsverslaafden en daklozen. Dat is de uitkomst van een wijkschouw die gisteravond werd gehouden in de wijk.Â

Bewoners en ondernemers ervaren de laatste tijd meer overlast. Ze konden gisteravond tijdens de wijkschouw aangeven over welke plekken zij zich veel zorgen maken.

Drugsgebruikers verdreven 

Volgens de gemeente kan het zijn dat de overlast in de wijken ten noorden van het centrum is toegenomen, doordat de overlastgevers door maatregelen in het centrum van de stad verdreven zijn. In het centrum werd rondom het Wilminkplein en op de oude begraafplaats even buiten het centrum drugs gebruikt en gedeald. 

De oude begraafplaats aan de rand van de wijk

"Ze duiken soms zomaar op vanuit het niets," zegt één van de buurtbewoners. Volgens de gemeente kan het zijn dat het helpt om meer verlichting te plaatsen op terreinen die van bedrijven zijn, of om te snoeien op plekken waar mensen zich makkelijk kunnen schuilhouden. Er wordt nu nog gekeken of er maatregelen genomen kunnen worden.

Braak liggende grond

Tactus en het Leger des Heils liepen ook mee tijdens de wijkschouw. Volgens Alfons Oosterik van Tactus helpt het niet dat er in de wijk veel braak ligt, omdat er dan er ook veel plekken zijn om je te kunnen 'verstoppen'.

Villa De Wiem in Enschede

Binnenkort wordt duidelijk of Tactus definitief nog een plek krijgt in een oude villa - villa De Wiem - aan de Hengelosestraat. Omwonenden verwachten meer overlast, Tactus denkt dat het wel losloopt: "Het is wel heel makkelijk om te concluderen dat onze cliënten overlast geven. Onze cliënten willen juist wel geholpen worden."

Politie en beveiligers bij de wijkschouw

Particuliere beveiligers

Voorzitter Rolf Egberink van de wijkraad Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp hoopt dat als de nieuwe vestiging van Tactus definitief wordt, dat er meer gehandhaafd wordt in de wijk. Nu nog zet de wijkraad zélf particuliere beveiliging in om de overlast in de wijk aan te kunnen pakken. De wijkraad is blij met de wijkschouw, maar maakt zich nog wel zorgen over de veiligheid in de wijk. 

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren