Enschede bereidt zich voor op megaroeiwedstrijd

Enschede bereidt zich voor op een gigantische roeiwedstrijd: de Grolsch Euros Drienerlo Regatta. Maar liefst 2.500 roeiers uit het hele land komen voor de tweekamp over 1,5 kilometer in het Twentekanaal. Over twee weken, op 27 en 28 mei, is het zover.

Jurre Wouters is van de organisatie, en werkt al een jaar lang aan het evenement. De wedstrijd is belangrijk, maar wat daar omheen gebeurt minstens net zo.

Festivalsfeer

"De sfeer op de kant moet goed zijn. We proberen een festivalsfeer te creëren, met lounges en tribunes. Het moet het visitekaartje van Enschede worden."

Wat het evenement moet uitstralen? "Gezelligheid, sfeer, Grolsch", zegt Wouters. En vooral dat laatste komt wel goed, gezien de hoeveelheid studenten die aanwezig is. 


Hard roeien; hard feesten
"Er zijn twee vormen van sport: het wedstrijdroeien, waarbij de sporters acht keer per week trainen, en de competitietak. Daarbij gaat het om eerst heel hard roeien en daarna heel hard een feestje vieren."

Wouterse hoopt dat het over twee weken net zulk goed weer is als nu. "We hebben lang geleden goed weer besteld, dus we hopen op een prachtige zonnige dag. En iedereen is welkom om de roeiers over de finish te schreeuwen."

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede roeien Enschede Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: