Overijssel scoort maximaal als fietsprovincie

Recreatiefietsers zijn het beste af in Overijssel. Dat blijkt uit de kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland.  Provincie Overijssel behaalt de maximale score van vijf sterren in een beoordeling van de fietsroutenetwerken op basis van consumentenwaardering.

In Overijssel zijn drie bureaus betrokken bij de aanleg, het beheer en het onderhoud van fietsroutenetwerken: Routenetwerken Twente, Recreatiegemeenschap Salland en MarketingOost. Met medewerking van provincie Overijssel hebben de bureaus de afgelopen twee jaar een extra impuls gegeven aan honderden kilometers aan nieuwe bewegwijzerde routes, rustpunten en themaroutes. Recent is het online routeplatform gelanceerd, waarmee de fietser eenvoudig zijn eigen route kan uitstippelen.


Kroon op het werk

Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet de uitkomst van het onderzoek als kroon op het werk van de routebureaus: "Ik ben zeer verheugd over de toekenning van de vijf sterren aan Overijssel als fietsprovincie. Al jaren werken wij samen met de routebureaus en het Fietsplatform aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk", zegt de gedeputeerde.

"De prachtige en afwisselende omgeving, gecombineerd met de optimale kwaliteit van de fietsroutes, wordt door bezoekers en inwoners hoog gewaardeerd. En het netwerk biedt onze ondernemers prima mogelijkheden om hen een onvergetelijke fietsbeleving te bieden. Het predicaat is een stimulans om ons te blijven inspannen om bezoekers en bewoners volop van het Overijsselse landschap te laten genieten", aldus Van Hijum.

Meer over dit onderwerp:
fietsen recreatie Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: