Hakenkruizen en SS-teken getekend in en om oude steenfabriek Fortmond rond dodenherdenking

In en om de oude steenfabriek op Fortmond zijn rond dodenherdenking oorlogstekens getekend. Ook werd er een muurtje vernield en is er brand gesticht. Op de plek van de vernielingen vond de politie bovendien een stapel foto's, met op de achterkant een letter.

In de fabriek zijn onder andere hakenkruizen en een SS-symbool getekend. Bij het pondje over de IJssel, tegenover de fabriek, zijn ook hakenkruizen getekend op borden. Ook werden er diverse vernielingen gepleegd.

"Het herstellen van de enorme schade als gevolg van deze vernieling, spuiten graffiti, brandstichting en het vernielen van de 'hufterproof deur' kost vierduizend euro", laat de politie weten.

Foto's vernielingen
De vernielingen werden gepleegd tussen donderdag 4 en zaterdag 7 mei. De politie is op zoek naar de daders. Op de plek van de vernielingen werd een stapel foto's gevonden. Op de achterkant van elke foto is een letter geschreven. "Wij hebben geen idee wie dat heeft gedaan en wat het betekent", laat wijkagent Roy Kleinlangevelsloo weten.

Oude steenfabriek
De voormalige fabriek staat sinds 1828 in natuurgebied de Duursche Waarden. Er worden stenen gemaakt van rivierklei uit de uiterwaarden van de IJssel. Sinds 1976 is de fabriek gesloten.

Het gebouw is sinds 2003 een rijksmonument, de schoorsteen is vanuit de wijde omtrek te zien.

Meer over dit onderwerp:
vernielingen fortmond Salland Nieuws
Deel dit artikel: