Flaneren over de boulevard van winkelcentrum Raalte? Als het aan de centrummanager ligt wel

Henny Zomer, centrummanager van winkeliersvereniging ROV in Raalte, wil een boulevard door het centrum van het dorp laten lopen. Dat heeft ze vanavond gezegd tijdens een bijeenkomst over de toekomstbestendigheid en levendigheid van het winkelcentrum.Â

"Als ik in het centrum van Raalte sta, zie ik altijd hele leuke terrassen, maar van die onmogelijke keien op de grond", vertelt Zomer. 

'Flaneren in Raalte'
"Wat zou het mooi zijn om de terrassen terug te brengen naar de puien en een mooie boulevard te creëren in het centrum van Raalte."

"Dat je werkelijk kunt flaneren in Raalte. Het gevoel van Maastricht in Raalte", aldus de centrummanager. 

Of een boulevard daadwerkelijk de oplossing is, laat wethouder Jacques van Loevezijn in het midden, maar hij ziet wel dat er wat moet gebeuren om meer sfeer in het winkelgebied te brengen.


Aangezicht en beleving
"Als het gaat om leegstand in het centrum, behoren we niet tot de hoogste, maar zelfs tot de laagste van de provincie. Maar het heeft wel aandacht nodig", vertelt Van Loevezijn. 

"En waar we ook aan werken: de ruimtelijke kwaliteit van het centrum. Het aangezicht. En wat we nog op moeten pakken: de beleving in het centrum."


'Klein en compact'

Han Schutte heeft in het centrum van Raalte twee sportwinkels. Hij ziet toch ook een heleboel positieve dingen aan het dorp. 

"Raalte is klein en compact. Er is een goede verdeling tussen zelfstandige winkeliers en grootwinkelbedrijven. Hierdoor hebben we een beter beeld dan de dorpen om ons heen."

Meer over dit onderwerp:
Salland Raalte heino winkelcentrum Nieuws
Deel dit artikel: