Plan voor Broerenkwartier: volksbuurt komt terug naar de binnenstad

Een projectgroep van bouwers, ontwikkelaars, architecten en vastgoedeigenaren heeft een plan gemaakt om het Broerenkwartier in de Zwolse binnenstad levendiger te maken. De projectgroep wil een winkelcentrum slopen en de huizen die in de jaren zestig plaats moesten maken, in dezelfde stijl terugplaatsen.

De projectgroep bestaat uit BP+Architectuur, Van Beek Lederwaren, Jansen VastgoedenTrebbe Oost & Noord. Op verzoek van de gemeente Zwolle mengt Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) zich ook in het plan. Zij willen dat het Broerenkwartier weer het karakter krijgt van een volksbuurt.

Leegstand

Het grijze winkelcentrum, waar onder andere Xenos en Kruidvat in gevestigd zijn, kampt met leegstand. Meerdere panden in het winkelcentrum staan leeg.  

Cafés, winkels en fietsen

Kruidvat, Delousion, Travel & Bags, de outlet van Van Beek Lederwaren en de Xenos zullen gesloopt worden. Naast dat er huizen terug worden geplaatst, komen er ook cafés en kan er gewinkeld worden. In het plan is ook een ondergrondse fietsenstalling voor 1.500 fietsen opgenomen.

Deel dit artikel: