Nieuwe stenen, een fontein of meer groen? Publiek denkt mee over winkelcentrum Raalte

Winkeliers en de gemeente vragen de hulp van het winkelend publiek om het centrum van Raalte aantrekkelijker te maken. Vandaag en morgen kan iedereen met ideeën terecht in een leegstaande winkel aan de Herenstraat.

Uit een onderzoek blijkt dat een deel van de klanten in het centrum sfeer en uitstraling mist. 

'Raalte kan meer sfeer gebruiken'

"Het centrum van Raalte kan natuurlijk wel wat meer sfeer gebruiken", vertelt Martijn ter Haar van winkeliersvereniging ROV. "Waterpartijen, groen, zitgelegenheden... Door dat soort dingen blijven mensen langer in het centrum."

Ook wethouder Jacques van Loevezijn kent verbeterpunten. "We krijgen veel klachten binnen over de bestrating."

'Graag aanpakken'
"Daar hebben we serieus naar gekeken en eigenlijk is dat een punt dat we graag willen aanpakken", vertelt de wethouder. 

"Uiteindelijk moet je ook kijken naar de totale inrichting: het groen, de terrassen en volgens mij kunnen we daar nog een stap in maken."


Jongeren missen aanbod
Een rondje op straat leert dat veel jongeren aanbod voor hun eigen leeftijdsgroep missen. "Raalte is een gezellig dorp waar veel te doen is, maar ik mis wel wat voor de jongeren", zegt een voorbijganger. 

Een ander sluit daar bij aan: "Ik mis het bruisende dat een stad wel heeft. Misschien is Raalte daar ook te klein voor."

Enquête
Weer een andere passant zegt: "Het is meer voor ouderen, niet echt voor jongeren."

Vandaag en morgen kan iedereen met ideeën in het lege winkelpand aan de Herenstraat terecht. De enquête kan ook digitaal ingevuld worden, dat kan hier

Meer over dit onderwerp:
Raalte ROV winkelcentrum centrum Salland Nieuws
Deel dit artikel: