Bijzondere samenwerking tussen basisschool en zorginstelling in Nijverdal

De kinderen uit groep 1-2 van basisschool 't Heem hadden dinsdag bijzondere gasten om mee te spelen. Bejaarden uit de naastgelegen zorginstelling het Prins Claushuis kwamen namelijk op bezoek.

Sinds vorige maand komen de ouderen één keer in de maand op bezoek bij de basisschool. Dat is voortgekomen uit de lessen over burgerschap bij 't Heem, waarbij het doel is om het wereldbeeld van kinderen te vergroten.

Vanwege het heerlijke weer zaten de kinderen en ouderen buiten in een kring bij elkaar om allerlei spelletjes te spelen.

Midden in de wijk
In de zorginstelling wonen mensen met dementie. Zij krijgen daar 24 uur per dag begeleiding en zorg. Het Prins Claushuis ligt midden in de woonwijk Groot Lochter en naast twee basisscholen.

De kinderen van basisschool 't Heem kregen eerder al les over dementie. De activiteitenbegeleider van het Prins Claushuis gaf daarover een gastles aan groep 3-4.

Eerste ontmoeting
De eerste ontmoeting tussen de kinderen en de ouderen vond vorige maand al plaats. Enkele bewoners van het Prins Claushuis hebben toen gezamenlijk geknutseld en liedjes gezongen met kinderen van groep 3-4.

Het is de bedoeling dat de kinderen en ouderen op een ongedwongen manier in contact komen met elkaar en één keer in de maand elkaar ontmoeten.

Deel dit artikel: