Sponsortocht door onder meer Zwolle brengt al meer dan een miljoen euro op

Deelnemers aan HomeRide en HomeRun, de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds, hebben al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. De tocht voert de deelnemers onder meer door Zwolle.

"Een geweldig bedrag. Het is fantastisch dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook enorm bedanken", zegt Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Sinds vanmiddag twaalf uur fietsen en rennen meer dan duizend amateurwielrenners en hardlopers 24 uur lang voor de Ronald McDonald Huizen. De wielrenners leggen daarbij in teamverband 500 kilometer af, de hardlopers 200.

Ze kregen dit weekend al meerdere buien op hun hoofd, maar houden de moed erin en gaan gestaag en vastberaden door. Dag én nacht. De deelnemers zamelen met hun actie geld in, om zo de afstand tusen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

HomeRide vindt voor de zevende keer paats. De HomeRiders fietsen na de start op het Domplein in Utrecht langs de Ronald McDonald Huizen in Zwolle, Arnhem, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amsterdam. De finish is zondag op het Domplein.

Meer over dit onderwerp:
sponsorloop goede doel Nieuws
Deel dit artikel: