Nieuwendijk bij Kampen afgesloten voor verkeer door plaatsing brug

Deze week wordt op de Nieuwendijk bij Kampen een nieuwe brug over het Reevediep geplaatst. De Nieuwendijk is dan ook vanaf woensdagmorgen 6.00 uur tot vrijdagmorgen 7.00 uur tussen De Roskam en Slaper afgesloten voor het verkeer. Alleen fietsers kunnen er nog langs.

De werkzaamheden vallen onder het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, waarbij gewerkt wordt aan een nieuwe waterbinding tussen de IJssel en het Drontermeer, de zogenoemde By-Pass. De Nieuwendijkbrug is noodzakelijk voor het verkeer om de watergeul over te kunnen steken. In de praktijk maken vooral landbouwverkeer en bestemmingsverkeer gebruik van de Nieuwendijk.   

Uitvoerder Isala Delta heeft er bewust voor gekozen om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren. Dit om ervoor te zorgen dat de belangrijke verbindingsweg zo snel mogelijk weer open is voor de gebruikers. De noordelijke en zuidelijke aansluiting worden gelijktijdig gerealiseerd. En er wordt ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. Voor direct aanwonenden levert dat deze week behoorlijk wat geluidsoverlast op,

De brug wordt vrijdagmorgen officieel geopend door gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Gerrit-Jan Veldhoen van de gemeente Kampen.

Deel dit artikel: