Fiets vermiste Staphorster gevonden in kanaal, honden zoeken gebied af

De fiets van de vermiste Staphorster Bert van der Hoek (69) is vanavond gevonden in de Hoogeveense Vaart. Dat laat Jan Kuijers, woordvoerder van de familie van de vermiste Staphorster, weten.

Met vier honden van de Dutch RescueDogs wordt het gebied in de buurt van de vindplaats afgezocht in de hoop de vermiste man levend aan te treffen in de buurt.

Dreggen
De Hoogeveense Vaart loopt tussen Staphorst en Meppel, richting Hoogeveen. De initiatiefnemers van de grote zoekactie, waar afgelopen zondag honderden mensen aan meehielpen, hadden het idee de fietsroute van de vermiste man te kennen. Vanavond besloten zij met een aantal mensen nog een keer te dreggen in het kanaal.

Kuijers bevestigt dat het zeker om de fiets van Bert van de Hoek gaat. "De familie is inmiddels op de hoogte gebracht. Vanavond en vannacht gaan wij met honden zoeken in de omgeving." 

Sinds vrijdag vermist

Van der Hoek wordt sinds vrijdag gemist. Zondag kwamen zes- tot zevenhonderd mensen in actie na een oproep van bekenden van de vermiste man om een zoekactie op touw te zetten. 


Van der Hoek is vrijdagavond op zijn fiets vanuit huis vertrokken. Er waren spanningen en sindsdien is er niets meer van de man vernomen. De familie maakt zich grote zorgen. Met een burgernet-melding hoopte de politie te achterhalen waar de man voor het laatst is gezien of tips omtrent zijn verblijfplaats. Maar zonder resultaat. Ook de grote zoekactie leverde niets op. De vondst van de fiets is een doorbraak.

Meer over dit onderwerp:
112 Staphorst Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: