Zorgspectrum Het Zand moet reorganiseren, gevolgen personeel nog onduidelijk

Zorgspectrum Het Zand uit Zwolle moet reorganiseren omdat het financieel niet goed gaat. Wat de gevolgen zijn voor het personeel, wordt over twee maanden duidelijk.

"Om in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen blijven bieden, is gebleken dat de organisatie moet reorganiseren vanwege financiële tekorten, op de begroting van 2016 staat een verliespost van 2,7 miljoen euro", laat bestuursvoorzitter Tamara Ritsema weten.

Zorgspectrum Het Zand heeft bijvoorbeeld veel meer zorg geleverd dan verzekeraars vergoeden. Dat kan de organisatie financieel niet meer trekken. Dat betekent dat, als er geen vergoeding tegenover staat, ze de zorg ook niet meer kunnen blijven leveren.

Daarnaast moest de onregelmatigheidstoeslag over de afgelopen vijf jaar betaald worden en is geconstateerd dat de personeelsformatie niet matcht met de zorgvraag (de formatie is groter dan de zorgvraag). Dit betekent dat Zorgspectrum Het Zand genoodzaakt is tot een reorganisatie om financieel weer gezond te worden.

Medewerkers
De medewerkers en cliënten zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de aankomende reorganisatie. Wat er gaat veranderen en om hoeveel mensen het gaat, zal begin september bekend worden. Dan zal de organisatie ook de vakbonden erbij betrekken. Bij het opmaken van het reorganisatieplan worden de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad intensief betrokken.

Voor cliënten van Het Zand verandert er vooralsnog niets.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: