Enthousiaste reacties na eerste Obstacle Run Staphorst: "Super, volgend jaar weer"

Zo'n 400 mensen deden vanavond in Staphorst mee aan de eerste editie van de Obstacle Run. Organisatie en deelnemers zijn enthousiast.Â

De hardloopwedstrijd met hindernissen begon en eindigde op het Marktplein in Staphorst. De 400 volwassenen liepen in groepjes een route van 8 km en moesten 29 obstakels trotseren. Voor de kinderen was er een aangepaste route van 800 meter. Er deden 100 kinderen mee. Burgemeester Theo Segers toeterde de deelnemers weg.

Staphorst liep uit

Een groep enthousiaste twintigers wilde iets organiseren tijdens de zomer in Staphorst. Het werd een Obstacle Run. De organisatie was verrast door de vele aanmeldingen. "We hadden veel meer deelnemers kunnen hebben maar zijn bij 400 gestopt." Ook het aantal toeschouwers was boven verwachting. "Bij een paar spectaculaire hindernissen stonden een paar honderd mensen, ongelooflijk. Het lijkt wel of half Staphorst deelnam en de andere helft kwam kijken", aldus mede-organisator Joost de Weerd.

Volgend jaar weer

Een deelnemer die moe maar voldaan de finish haalde, was vol lof over de allereerste editie van de Obstacle Run Staphorst. "Het was best zwaar maar super om te doen. Volgend jaar weer." De kans dat er een tweede editie van de Obstacle Run Staphorst komt is volgens één van de (jonge) organisatoren heel groot. Evenals de deelnemers kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement. 

Meer over dit onderwerp:
staphorst Obstacle run Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: