Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Ondergrondse afvalcontainer
Foto: Flickr Creative Commons / remonrijper fullscreen
De media wordt geladen ...

Inwoners Hengelo blij met besluit om geen ondergrondse containers te plaatsen

Geplaatst 11 aug 2017 - 18:44
Gewijzigd 02 jul 2018 - 12:03

Inwoners van Hengelo zijn blij met het besluit van de gemeente om voorlopig geen ondergrondse restafvalcontainers te plaatsen of weg te halen. Ze waren het niet eens met de plaatsing van de containers, omdat het stankoverlast veroorzaakt en de gemeente de inwoners geen inspraak biedt over de plek van de containers.

De gemeente Hengelo neemt al langere tijd zwarte minicontainers in. De inwoners van Hengelo moeten ondergrondse afvalcontainers gebruiken voor het restafval. 

Weerstand

Het project stuitte op veel weerstand van inwoners. Met name vanwege het gebrek aan communicatie. "Op een dag stond er ineens een ondergrondse container op het grasveldje voor mijn deur. Er was geen enkel overleg geweest waar de container kwam", vertelt een man. 

Ook ervaren bewoners stankoverlast en vinden sommigen dat ze te ver moeten lopen om hun afval weg te gooien.

Raad van State

Hengeloër Eddy van Essen stapte naar de Raad van State om bezwaar te maken tegen het plan van de gemeente Hengelo. Hij is blij met het besluit van de gemeente.

Van Essen: "Het is goed om even een adempauze te nemen, maar ik hoop dat de gemeenteraadsleden uiteindelijk tot de conclusie komen helemaal met het project te stoppen."

De gemeente wil de 'adempauze' gebruiken om een plan te schrijven. Dit plan moet in augustus op tafel liggen.