Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Rechtspraak
Foto: iStock fullscreen

Vrouw doodsbang voor ex uit Enschede, rechtbank wil onderzoek Pieter Baan Centrum

Geplaatst 11 aug 2017 - 13:40

"Toen ik hem zag dacht ik, dit is het, dit is het einde van mijn leven." Het verhaal van een jonge vrouw in de strafzaak tegen haar ex-vriend loog er vandaag in de rechtbank in Almelo niet om. De verdachte, een man van 29 uit Enschede wordt binnenkort onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De vrouw deed aangifte van bedreiging en zegt dat ze op 11 april dit jaar in Almelo plots geconfronteerd werd met haar dolgedraaide ex, die haar met een mes bedreigde, haar achtervolgde en riep: "Jou moet ik hebben!"

Hel

Ze vertelde de rechters dat ze jaren geleden, na veel gedoe, de relatie met de Enschedeër verbrak. Sinds dat moment is haar leven een hel; de man zou haar stalken en ondanks een contactverbod tijdens een schorsing van zijn voorarrest voor haar neus gestaan hebben.

"Ik lees soms verhalen van mannen die hun ex vermoorden en ik ben bang dat mij dat ook overkomt. Ik kan niet het leven leiden dat ik wil, ben bang dat ik me mijn hele leven bedreigd zal voelen."

Andere partner

De bedreiging van zijn ex is niet de enige reden waarom de Enschedeër voor de rechter staat. Hij zou ook een andere partner hebben mishandeld in haar woning in Lonneker en haar auto hebben vernield.

Ook zou hij zijn voormalige schoonouders beledigd hebben door een bushokje in Albergen te bekladden met de naam van zijn schoonvader en daar 'satan, pedo en moord' achter geschreven hebben. Op Facebook zou hij zijn ex beschuldigd hebben van diefstal, sadisme tegenover dieren en andere bizarre zaken.

Eigen wereld

De beschuldigingen erkent de man zonder problemen. Tijdens de behandeling van de strafzaak werd duidelijk dat hij in een eigen wereld leeft waarin hogere machten bestaan, tijdreizen mogelijk is en Allah voor de helft deel uitmaakt van het Pieter Baan Centrum.

Zijn ex-vriendin en haar familie zijn levensgevaarlijk volgens de man, ze zijn verantwoordelijk voor de situatie waarin hij zit, steken messen in zijn rug en zouden hem vergiftigen.

Geweld

Tijdens de zitting riep de Enschedeër meerdere malen beschuldigingen en bedreigingen de richting de publieke tribune en het eind van de zitting moest de parketpolitie zelfs geweld gebruiken om hem richting het cellencomplex af te voeren.

De strafzaak gaat op 3 november verder.