Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Lekker potje worstelen bij de Almelose Egbertuskerk
Foto: RTV OOST / Bart Kieft fullscreen
De media wordt geladen ...

Worstelen tegen de vertrutting; vriendengroep Almelo doet het al jaren

Geplaatst 13 aug 2017 - 10:46
Gewijzigd 12 sep 2017 - 09:40

Een goed initiatief, zegt Willem-Jan Handlogten uit Almelo over de SIRE-campagne 'Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?'. Met zijn vrienden is hij al jaren dol op een potje worstelen.

Dit weekeinde bijvoorbeeld, in de pastorietuin van de Egbertuskerk in Almelo. Een handjevol vrienden neemt het tegen elkaar op. Opzwepende muziek, een ietwat vochtig grasveldje en dan volle kracht vooruit in een uitdagende worstelpot.

"Helemaal blauw"

"Het is gewoon heerlijk om te doen", zegt Handlogten na een eerste gewonnen duel. Hij hijgt als een paard en weet het zeker: "Morgen ben ik helemaal blauw". 

De activiteit sluit onbedoeld aan bij de actuele SIRE-campagne die onder de aandacht brengt dat ravotten bij jongens hoort. En dat jongens nu vaak te veel in hun natuurlijke gedrag worden beperkt. Handlogten beaamt dat en zegt dat het worstelevenement ook de onderlinge band tussen de mannen verstevigt.

Over de campagne ontstond landelijk ophef, onder meer omdat stoeien op deze manier alleen aan jongens wordt gekoppeld. En omdat er ook jongens zijn die helemaal niet willen ravotten.