Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Goed nieuws: Een gewonnen EK en een nieuwe snack
Foto: iStock / ulkas fullscreen
De roquette
Foto: RTV Oost fullscreen

Goed nieuws: Een gewonnen EK en een nieuwe snack

Geplaatst 13 aug 2017 - 12:30
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Nieuws is niet vaak positief. Ongelukken, mishandelingen en de eiercrisis: het kwam allemaal voorbij deze week. Gelukkig gebeuren er ook genoeg leuke dingen in de wereld. Daar willen we je graag aan herinneren! Daarom hebben we het goede nieuws van deze week voor je op een rij gezet.

Een week geleden was Nederland in een jubelstemming: In Enschede werden de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen. De ontlading op het plein in Enschede blijft prachtig om naar te kijken.

LEGO

In de museumloods van Museum Buurtspoorweg in Boekelo konden liefhebbers van LEGO deze week hun hart ophalen. Enorme bergen om zelf mee te spelen, maar ook een enorme installatie en een compleet nagebouwd spoorweg-emplacement.

Lees meer.

Recordpoging

Woensdag werd er een heus wereldrecord gevestigd. Op Camping Beerze Bulten in Beerze werd door 505 mensen tegelijk het spelletje 'balloon tag' gespeeld. Oftewel ballon kapot trappen.

Een nieuwe snack

Snackliefhebbers opgelet! Deze week deed een nieuwe snack zijn intrede in Nederland. Bas van Veenendaal ontwikkelde de 'roquette'. De roquette heeft Spaanse invloeden en is ook een stukje pittiger dan de kroket. Chorizo, serranoham en kaas zijn de hoofdingrediënten.

Lees hier meer over deze snack.

De roquette - fotograaf: RTV Oost

Meer lezen over: