Inbraakpoging bij juwelier in Deventer winkelcentrum Keizerslanden was derde in korte tijd

De inbraakpoging bij een juwelier in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer was de derde inbraakpoging in korte tijd bij winkels in dat winkelcentrum.Â

Eerder deden inbrekers pogingen bij de Albert Heijn en de Primera. Alleen bij de supermarkt kwamen de inbrekers binnen en maakten ze vooral sigaretten buit. 


'We staan 2-1 voor'

"We staan dus eigenlijk met 2-1 voor", vertelt Matthieu de Leeuw. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging in het winkelcentrum en bovendien filiaalmanager van de Albert Heijn in Keizerslanden. 

Keizerslanden ondergaat een metamorfose, het wordt flink opgeknapt. Bij alledrie de winkels die bezocht werden door de inbrekers, stond de (her)opening voor de deur. 

"Bij ons deed een rolluik het niet. Toen hebben ze meteen toegeslagen", zegt De Leeuw. "Die kinderziekte is nu verholpen."

Meer beveiliging?
De golf van inbraakpogingen is voor de winkeliersvereniging geen reden om meer beveiligers in te huren. Wel wil de vereniging met de politie en gemeente in gesprek over de mogelijkheden om de daders sneller op te sporen. 

Camera's in de publieke ruimte zouden een optie zijn, maar zijn geen harde eis van de winkeliers. "Wij mogen die bovendien niet ophangen. Dat moet de politie of de gemeente doen. Wij mogen alleen in onze eigen winkels filmen."

Ruit vernield
Juwelier Marleen Peters kreeg vannacht te maken met het dievengilde. Ze vernielden een ruit in een deur, maar kwamen niet binnen. De winkel van Peters ging vandaag voor het eerst open, die opening ging ook gewoon door. 

Ook voor de vestiging van Primera voor het eerst opende, kwamen de ongewenste bezoekers langs. Ook daar kwamen ze niet binnen. 

Deel dit artikel: