Nederlandse springequipe nipt door naar de finale landenwedstrijd van de EK

Dankzij fouten van het Portugese team is Nederland gestegen naar de tiende plek tijdens de landenwedstrijd van de Europese kampioenschappen paardensport in Göteborg. Hierdoor mag het Nederlandse springequipe met Marc Houtzager uit Rouveen alsnog starten in de finale morgenavond.

De uitgangspositie voor de finale is wel allesbehalve prettig. Het team heeft dankzij de fouten van gisteren en vandaag een hoog strafpuntentotaal en daardoor lijken de medaillekansen ver weg. 

Fouten

Zo kreeg Marc Houtzager vandaag een fout op de muur. "Mijn paard zag spoken bij die hindernis, maar ik weet eigenlijk niet zo goed waarom", vertelt Houtzager. "Voordat we bij die muur kwamen sprong Calimero fantastisch en na die fout eigenlijk ook. Heel erg jammer dit".

Individueel

Op een individuele medaille hoeft Houtzager eveneens niet te rekenen. Door de fouten van gisteren en vandaag zakt hij in het klassement. 

Echtgenote

Zijn echtgenote Julia Houtzager-Kayser reed daarentegen een hele sterke ronde voor haar geboorteland Oostenrijk. Zij kwam zonder balken door de finish maar was een fractie van een seconde te langzaam, hierdoor moest ze een strafpunt bijschrijven. Zij staat er individueel nog wel goed voor.

Deel dit artikel: