De EK paardensport zit er op voor de familie Houtzager uit Rouveen

De Europese Kampioenschappen in Göteburg zitten er voor Marc Houtzager en zijn echtgenote Julia Houtzager - Kayser op. Beiden liepen tegen te veel fouten aan in de finale van de landenwedstrijd.

Tijdens de landenwedstrijd viel er bij Marc een balk naar beneden en was hij ook nog eens een fractie van een seconde te langzaam. Hierdoor moest hij vijf strafpunten bijschrijven en valt hij net buiten de top vijfentwintig.

Voor de individuele finale aanstaande zondag mogen de beste vijfentwintig combinaties terugkomen. 

Houtzager - Kayser

Echtgenote Julia had deze ronde nog minder geluk. Zij moest aan het eind van haar rit twintig strafpunten bijschrijven, waardoor zij enorm keldert in het klassement en dus ook niet mag terugkeren op zondag.

Teamresultaat

Met een tiende plaats als uitgangspositie was eigenlijk alleen een eindklassering in de middenmoot nog mogelijk. Dankzij goede ritten van de Nederlandse ruiters en de vele fouten van andere landen, is Nederland uiteindelijk op een zesde plek geëindigd.

Individuele finale

Voor de finale aanstaande zondag zijn Harrie Smolders uit Lage Mierde en Jur Vrieling uit Holwierde nog wel volop in de strijd voor een medaille.

Deel dit artikel: