Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
MST
Foto: RTV Oost fullscreen
Bas Leerink, bestuursvoorzitter MST
Foto: RTV Oost fullscreen

Bestuursvoorzitter MST Enschede: "We winnen vertrouwen terug"

Geplaatst 11 okt 2017 - 18:06
Gewijzigd 11 okt 2017 - 18:33

Het Medische Spectrum Twente (MST) in Enschede is bezig op te krabbelen na een moeilijk periode. "Het was financieel heel lastig. Daardoor heeft ook het vertrouwen van zorgverzekeraars een deuk opgelopen, maar we merken dat we dat aan het terugwinnen zijn," zegt bestuursvoorzitter Bas Leerink in Overijssel Vandaag.

Sinds de nieuwbouw van het ziekenhuis Enschede zijn tientallen banen verloren gegaan. Leerink zegt in Overijssel Vandaag: "Doordat we een ultramodern ziekenhuis hebben, zijn er ook minder mensen nodig om de zorg te verlenen. Dat maakt dat naar buiten toe, maar ook intern bij ons het beeld is ontstaan dat het niet goed met ons gaat. Dat is niet zo. We hebben de afgelopen maanden zo helder mogelijk proberen uit te leggen dat we er echt goed voorstaan." 

Kansen

Kansen voor verbetering van de efficiency ziet Leerink vooral in samenwerking. Zowel intern als extern worden de mogelijkheden hiervoor onderzocht. "We werken nu al samen met de ziekenhuizen in Hengelo, Almelo en Deventer op het gebied van de oncologie. Daar wijzen we patiënten naar elkaar door, als die daar beter van wordt."