Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Steenwijkerland wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2017
Foto: Landschap Overijssel fullscreen

Steenwijkerland wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2017

Geplaatst 19 okt 2017 - 22:31
Gewijzigd 20 okt 2017 - 05:42

Steenwijkerland heeft de Gemeentelijke Landschapsprijs 2017 gewonnen. Steenwijkerland troefde Almelo en Raalte af. Landschap Overijssel reikt de prijs jaarlijks uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap.

Dit jaar konden inwoners van Overijssel voor het eerst stemmen op de genomineerden. Samen met het oordeel van de vakjury kwam Steenwijkerland uiteindelijk als winnaar uit de bus. 

Samen met bewoners landschap verbeteren

Steenwijkerland viel op door de jarenlange activiteit in het landschapsbeheer. De gemeente werkt samen met bewoners aan het verbeteren van het landschap. Er komen dan ook veel initiatieven uit de steden en dorpen in de omgeving.

De prijs bestaat uit een lindeboom die op een mooie locatie in de gemeente Steenwijkerland wordt geplant en een geldbedrag van vijfduizend euro.

 

Harry Meijerinkprijs

Yvon Weustink, beleidsadviseur landschap en ecologie bij de gemeente Enschede, kreeg de Harry Meijerinkprijs. Deze prijs benadrukt het belang van de aanwezigheid van een enthousiaste en vakkundige ambtenaar bij een gemeente om zich sterk te maken voor het landschap. "Yvon laat dit zien met haar tomeloze inzet en enthousiasme om mooie resultaten te behalen in het landschap in en rondom Enschede, zoals het boomkikkerproject en de Natuurkansenkaart."