Natuurpleinen Vijfhoek in Deventer geopend door burgemeester Heidema

Door het planten van twee bomen heeft burgemeester Heidema van Deventer vanmorgen de twee natuurpleinen van Montessorischool De Ontdekking in de Vijfhoek in gebruik genomen.Â

De natuurpleinen zijn aangelegd in plaats van de 'stenen' pleinen die er oorspronkelijk lagen. Buiten schooltijden zijn de pleinen beschikbaar voor de buurt. 

Provincie Overijssel

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om de schoolpleinen om te vormen tot uitdagende natuurpleinen. Van het opdoen van ideeën tot het plannen maken, ontwerpen van de pleinen en natuurlijk de aanleg ervan. De pleinen zijn tot stand gekomen mede door een subsidie van de provincie Overijssel.

Het resultaat zijn twee natuurpleinen waar kinderen kunnen spelen, ontdekken, klauteren, spelen met water, zand en natuur. Bureau Niche heeft de pleinen ontworpen en daarbij de kinderen betrokken die er nu op kunnen spelen. 

Techniekhuisje

In juni dit jaar won de school een landelijke techniekprijs. Met het gewonnen geldbedrag, 2.500 euro,  wordt binnenkort een techniekhuisje gebouwd op het middenbouwplein. Dat gaan leerlingen van de Technicampus doen samen met een bouwbedrijf.

Meer over dit onderwerp:
Vijfhoek natuurpleinen Deventer Nieuws
Deel dit artikel: