Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Loods in Vroomshoop leeggeroofd
Foto: RTV Oost / Bart Kieft fullscreen
Loods in Vroomshoop leeggeroofd
Foto: RTV Oost / Bart Kieft fullscreen
Loods in Vroomshoop leeggeroofd
Foto: RTV Oost / Bart Kieft fullscreen

Loods in Vroomshoop leeggeroofd; stukadoors voor 'tienduizenden euro's' gedupeerd

Geplaatst 14 nov 2017 - 15:39
Gewijzigd 26 nov 2017 - 13:53

Wat er precies allemaal is gestolen weet Erwin Snippe uit Vroomshoop nog niet. Wat hij wel zag toen hij gisteren de diefstal in zijn opslagloods ontdekte: "Sowieso alle elektrische apparatuur is weg. Een schadepost van tienduizenden euro's." 

In de loods aan de Amerikalaan stalt Snippe al jaren zijn gereedschap en bouwmateriaal. De stukadoor deelt de ruimte én het inhoud ervan met collega-stukadoor ("en vriend") Johan Wessels. Gezamenlijk zijn de twee zzp'ers flink gedupeerd, stelt Snippe: "Als ik even snel naga wat we aan gereedschap missen, zijn we zo twintigduizend euro verder."

Specialistisch spul
Snippe wilde gisteravond even wat materiaal uit de loods halen toen hij de diefstal ontdekte. Binnen zag hij de ontzette schuifdeur. De schrik sloeg hem om het hart toen hij de nagenoeg lege loods vervolgens zag.

Nagenoeg, inderdaad. Want niet alles is weg. Diegene die dit gedaan hebben, benadrukt Snippe, weten wat de waarde van de spullen is: "Ze hebben het dure spul er tussenuit gehaald. Specialistisch bouwmateriaal ook, waar alleen vakmensen mee werken. Ze wisten precies wat zo moesten pakken."

Niet verzekerd
De politie is meteen een onderzoek gestart, vertelt Snippe, die momenteel in Den Helder verblijft voor een klus. "Gelukkig kon ik vanochtend gewoon aan het werk. Morgen ben ik weer in Vroomshoop, dan kan ik de schade eens goed opnemen."

Het zal niet meevallen, schat hij in. Snippe is namelijk niet verzekerd. "Verzekeren van bijvoorbeeld een spackspuit heeft geen zin. Die van ons was tien jaar oud en had nog makkelijk tien, vijftien jaar mee gekund. Maar de dagwaarde voor een verzekeraar is nihil. Dat kan er nooit uit."

Het is niet anders
Snippe hoopt dat dus het politie-onderzoek wat oplevert. Of dat de inmiddels flink gedeelde oproep die zijn vrouw op Facebook plaatste vruchten afwerpt. Want alles nieuw kopen, dat zit er niet in. "Zoveel geld heb ik niet liggen, helaas. Maar ja, ik moet toch door. Af en toe een machine huren, denk ik. Het is niet anders."