Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Sarah Kolenberg
Foto: Facebook / Sarah Kolenberg fullscreen

Verdachte in moordzaak Sarah Kolenberg langer vast

Geplaatst 24 nov 2017 - 19:38
Gewijzigd 24 nov 2017 - 23:12

De 49-jarige Enschedeër die ervan verdacht wordt Sarah Kolenberg te hebben gedood, blijft langer vastzitten. De rechtbank wees het verzoek om de verdachte vrij te laten af.

Ondanks dat de verdachte ontkent schuldig te zijn, is het volgens de officier van justitie duidelijk dat de man schuldig is. De man hield er veel buitenechtelijke relaties op na.

Ook werd duidelijk dat het onderzoek nog lang niet klaar is. Het is nog onduidelijk op welk tijdstip Kolenberg is overleden. Daarnaast is het nog onbekend hoe de bloedsporen van de vrouw in de auto van de verdachte zijn terechtgekomen.

Sms-bericht

De 49-jarige verdachte had volgens de officier van justitie een duidelijk motief om de vrouw van het leven te beroven. De man is vader van twee kinderen en getrouwd. Daar kwam Kolenberg kort voor haar overlijden achter.

Het Enschedese slachtoffer had een buitenechtelijke relatie van de verdachte en was zwanger van hem. Een dag voor haar overlijden stuurde zij een sms-bericht naar de man. Als hij geen contact met haar opnam, zou Kolenberg zijn vrouw bezoeken. 

Relatie verbroken

De verdachte gaf pas na vijf verhoren bij de politie toe dat hij op de zaterdagochtend bij Sarah was. Het gesprek zou volgens de verdachte over 'koetjes en kalfjes' gaan. Ook zou hij de relatie met haar hebben verbroken. 

Verontwaardigd

De advocaat van 49-jarige man is verontwaardigd omdat hem belangrijke dossierstukken onthouden worden. Zijn bezwaren werden door de rechtbank afgewezen omdat het onderzoek nog loopt. 

Aanhouding

De man werd op 30 augustus aangehouden. Enkele dagen daarvoor werd Sarah Kolenberg dood aangetroffen in haar woning aan de Tubantiastraat in Enschede. Haar huis was overhoop gehaald. 


De zaak gaat over maximaal 3 maanden verder.