Nederlands vrouwenelftal kan Ierse muur niet slechten in WK-kwalificatie

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in Nijmegen het derde WK-kwalificatieduel niet weten te winnen. Ierland zette een muur op om Oranje niet te laten scoren, en dat lukte: 0-0.

Bij Nederland er een basisplaats voor Anouk Dekker uit Wierden en Sherida Spitse van FC Twente was aanvoerder. De kansen waren in de eerste helft voor Oranje, maar het lukte niet om die te benutten. Twee keer werd de bal van de lijn gehaald en Vivianne Miedema raakte de paal. Bij rust was het dan ook 0-0.

Direct na rust kwam Renate Jansen van FC Twente in het veld en na een klein uur spelen kwam Jill Roord uit Oldenzaal in de ploeg. Het spelbeeld bleef hetzelfde. De kansen bleven komen, maar een treffer bleef uit. Kort voor het einde kwam ook Kika van Es van FC Twente in het veld. Aan de score veranderde echter niets meer.

Stand

Ierland was vooraf na twee duels ook nog zonder puntenverlies en dus staan beide ploegen nu op zeven punten. Noorwegen is derde met zes punten. Noord-Ierland is de nummer vier met drie punten en Slowakije staat na vier duels puntloos onderaan.

Op 6 april 2018 gaat de kwalificatie voor Nederland verder met een duel tegen Noord-Ierland. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van 2019 in Frankrijk. De vier beste nummers twee spelen play-offs.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: