Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Sinterklaas steunt medewerkers Siemens
Foto: RTV Oost / Hans Bellert fullscreen
De media wordt geladen ...

Sinterklaas komt terug om medewerkers Siemens in Hengelo te steunen

Geplaatst 07 dec 2017 - 12:26
Gewijzigd 07 dec 2017 - 12:29

Tientallen medewerkers van Siemens in Hengelo voerden vandaag protest tegen de voorgenomen sluiting van hun vestiging. Daarbij was ook een opvallende gast: Sinterklaas. De goedheiligman kwam speciaal terug om de lokale directie van Siemens op te roepen meer stelling te nemen tegen de voorgenomen sluiting.

De ruim zeshonderd medewerkers van Siemens hoorden drie weken geleden dat hun vestiging gesloten gaat worden, naar verwachting over een jaar of twee. Ook de tachtig medewerkers van NEM energie raken hun baan dan kwijt.

Direct erna ontstond een actieve lobby vanuit de politiek om Siemens te behouden. Officieel is het nog een voorgenomen besluit.

Ongeveer honderd medewerkers ontvingen Sinterklaas, die met een boodschap voor de lokale directie kwam: neem meer stelling tegen de sluiting.

Kitty Jong, vice-voorzitter van vakbond FNV, was ook bij de protestactie aanwezig. "De oproep is dat de directie hier moet vechten voor het bedrijf, voor de medewerkers en voor de prachtige vestiging. Want het is een eneorme klap als dit bedrijf verdwijnt."


Overcapaciteit

Siemens gaat over tot sluiting omdat er overcapaciteit is in de markt als gevolg van dalende investeringen in de winning van olie en gas.

In Hengelo worden speciale compressoren gemaakt die wereldwijd worden geplaatst aan de rand van gasvelden om het gas over grote afstand door pijpleidingen te transporteren.

Meer lezen over: