Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Politie doet onderzoek op woonwagenkamp Deventer
Foto: News United fullscreen

Tbs dreigt voor Deventerse die man zou hebben doodgeschoten om huiselijk geweld

Geplaatst 07 dec 2017 - 10:27
Gewijzigd 07 dec 2017 - 10:38

De 57-jarige weduwe van de vermoorde Lauwie van Lies uit Deventer loopt de kans dat ze veroordeeld wordt tot tbs met voorwaarden, de zogenaamde lichtere vorm van tbs. Ze zou in april haar man hebben vermoord omdat ze door hem zou worden mishandeld.

Van Lies werd door vier kogels getroffen, drie keer in de romp en een keer in het hoofd. De 57-jarige weduwe werd kort na de schietpartij aangehouden. Ze gaf aan zich geen moordenaar te voelen: "Ik regelde zijn begrafenis, die was heel indrukwekkend. Dat doet een moordenaar toch niet?"

Vanmorgen werd bij de regiezitting voor de rechtbank in Zwolle duidelijk dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak vertraging oploopt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat een 3D visualisatie maken, waardoor de rechtszaak pas in april volgend jaar inhoudelijk behandeld kan worden.

De visualisatie, die gemaakt wordt op basis van verklaringen, beelden en politieonderzoek, moet in beeld brengen wat er precies gebeurde op het woonwagenkamp aan de Zweedsestraat in Deventer in de nacht van 1 op 2 april dit jaar.


Familieleden
Tijdens de zitting vanochtend bleek ook dat een drietal familieleden bij de onderzoeksrechter zijn gehoord als getuige. Dat leverde niets op, zij beriepen zich alle drie op het verschoningsrecht. Dat het recht van familieleden om te weigeren antwoord te geven op vragen van een rechter.

Op 15 februari staat een nieuwe regiezitting gepland.