Geen winnaar bij spectaculaire streekderby tussen SC Genemuiden en Staphorst

De streekderby tussen SC Genemuiden en Staphorst in de hoofdklasse B heeft geen winnaar opgeleverd. In een aantrekkelijk onderonsje werd het uiteindelijk 3-3.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en dat werd na een half uur beloond. Nadat eerst kansen van Kavak en Pot gered werden door doelman Oosterhof, was het even later wel raak via Pot. Vervolgens nam Staphorst de regie over en dat leidde snel tot de gelijkmaker van Uuldriks, die met een hakbal voor de 1-1 zorgde. De bezoekers kantelden vervolgens de wedstrijd. Brakke bracht zijn ploeg op voorsprong: 1-2.

Na een uur spelen zat Staphorst op rozen toen Koster de 1-3 voor zijn rekening nam. De thuisploeg rechtte daarna de rug en kwam dankzij een rake kopbal van Hagenauw terug in de wedstrijd, 2-3. Tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Rotman, die met een fraaie vrije trap de 3-3 binnenschoot. In de slotfase kon Hagenauw de thuisploeg de zege schenken, maar hij miste in kansrijke positie en daardoor delen beide ploegen de punten.  

SC Genemuiden - Staphorst 3-3

1-0 Joran Pot (31)

1-1 Heine Uuldriks (39)

1-2 Martijn Brakke (42)

1-3 Ewald Koster (60)

2-3 Arjan Hagenauw (70)

3-3 Erik Rotman (80)

Bekijk de statistieken van SC Genemuiden en Staphorst.

Deel dit artikel: