Nieuw ontwerp winkelcentrum 'In Den Vijfhoek' Oldenzaal valt in de smaak

Unibail Rodamco, eigenaar van woon- en winkelcentrum 'In Den Vijfhoek' in Oldenzaal, heeft vanavond tijdens een inloopbijeenkomst het ontwerp voor het vernieuwde winkelcentrum gepresenteerd. Het ontwerp viel in de smaak bij de aanwezige ondernemers.

Het winkelcentrum kampt met veel leegstand. Ongeveer een kwart van de winkelcapaciteit is niet bezet. Het pand kampt met achterstallig onderhoud en doet verpauperd aan.

Oldenzaal kampt met een overschot aan winkelpanden, en daar is 'In Den Vijfhoek' deels de dupe van. Het winkelcentrum krijgt daarom een flinke opknapbeurt.

Bibliotheek

De entrees van het winkelcentrum worden verruimd en verbeterd. De passages, de winkelruimtes en het bovenliggend parkeerdek worden aangepakt. In het winkelcentrum wordt op een centrale plek ruimte gemaakt voor de bibliotheek.

De gemeente doet ook een duit in zakje. De openbare ruimte rondom het winkelcentrum wordt ook aangepakt. De schetsen hiervoor zijn al in de maak.

Winkeliers zijn opgelucht

De winkeliers zijn blij met de nieuwe plannen. "We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het winkelend publiek terugliep. Door eigen activiteiten te organiseren trekt het enigszins weer aan. We kunnen het hoofd nog boven water houden", zegt Toon Veldhuis van de kantoorboekhandel. 

Wij zijn erg blij met het nieuwe ontwerp, dat gaat zeker helpen. Als er ook nog 'gratis parkeren' wordt ingevoerd dan moet het helemaal goed komen", vervolgt Veldhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: