Topscorers: Saymak leider in eredivisie, kwartet treffers voor Brakke

In het laatste weekend voor de amateurs en het voorlaatste in het betaald voetbal vielen weer genoeg treffers. Hieronder een overzicht van de topscorers per divisie.

Eredivisie

Mustafa Saymak is de nieuwe Overijsselse topscorer van de eredivisie. De middenvelder van PEC Zwolle maakte zaterdag twee doelpunten en staat nu op zeven treffers. Paul Gladon van Heracles Almelo maakte zijn vijfde en Fredrik Jensen scoorde voor de vierde keer dit seizoen voor FC Twente. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Jupiler League

Sam Hendriks kwam na twee duels zonder doelpunt voor Go Ahead Eagles weer eens tot scoren. Hij staat nu op 13 treffers dit seizoen. Ploeggenoot Stefano Beltrame maakte zijn derde voor de Deventer ploeg. Bekijk hier het volledige overzicht.

Hendriks maakte zijn dertiende (foto: Pro Shots)

2e divisie

Bij HHC Hardenberg kwamen Shkodran Metaj en Rens van Benthem tot scoren. Voor allebei was dat de vierde van het seizoen. Rob van der Leij is daar de leider met zeven doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

3e divisie

Bij HSC'21 scoorde Bas ter Hogt na lange tijd weer eens en staat nu naast ploeggenoot Bas Postma met zes treffers aan kop. Bij Quick'20 maakte Melvin Degenaar zijn tweede. Frank Eulderink, Jan Willem Kamp en Jasper-Ewout van Breemen-Schneider scoorden voor het eerst. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Hoofdklasse

Martijn Brakke maakte er liefst vier voor Staphorst en staat daardoor nu op tien doelpunten. Omar Kavak van SC Genemuiden is de leider, hij maakte zaterdag zijn zestiende. Hakim Ezazafi van Excelsior'31 staat nu zijn doelpunt van zaterdag op zes. Het duel van Berkum werd voor de tweede week op rij afgelast. Bekijk hier het volledige overzicht.

Brakke maakte er vier voor Staphorst (foto: Kristian Giesen)

Eredivisie Vrouwen

Bij de vrouwen kwam alleen FC Twente in actie. PEC Zwolle was vrij. Ellen Jansen maakte haar negende voor de Enschedeërs. Joëlle Smits scoorde haar vijfde en Sabrine Ellouzi staat na haar twee treffers op een totaal van drie. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport Amateurvoetbal
Deel dit artikel: